Certificate Course in Tropical Paediatrics and Global Child Health

Het Amsterdam Centre for Global Child Health van het Amsterdam UMC organiseert voor de 20e keer de ‘Certificate Course in Tropical Paediatrics and Global Child Health’.

Elk jaar proberen we de cursus verder te verbeteren en juist dit jaar hebben we een aantal grote wijzigingen doorgevoerd. De cursus wordt nu als één aansluitend programma van 2,5 dag aangeboden, waardoor er hopelijk een nog steilere leercurve is en er minder reistijd is voor cursisten van buiten Amsterdam.

De cursus is ook inhoudelijk gewijzigd. Allereerst is er meer dan in voorgaande jaren gekozen om deelnemers voor te bereiden op het werken in een low resource setting, waarbij zelfs virtual reality wordt ingezet. Ten tweede is door de alliantie van AMC en VUmc de expertise van de groep fors uitgebreid en gaan we vanaf dit jaar ook samenwerken met Artsen zonder Grenzen.

De behandelde onderwerpen zullen de kandidaten de mogelijkheid bieden om zich verder te ontwikkelen in de tropische kindergeneeskunde of wel Global Child Health. Het volgen van de cursus is bedoeld als een introductie en aanmoediging om te gaan werken of om onderzoek te gaan doen in ontwikkelingslanden (endemische gebieden). Echter, de in de cursus opgedane kennis kan zeker ook in Nederland van pas komen bij de behandeling van kinderen die endemische gebieden hebben bezocht of die behoren tot etnische groepen afkomstig uit deze gebieden.

Voorlopig cursusprogramma

Let op: i.v.m. Covid-19 vindt het programma dit jaar volledig online plaats

Donderdagochtend 4 februari 2021  8:30 uur – 12:00| 

• Malaria & Parasitologie
Prof. Dr. Tom van Gool, Dr. Menno Smit

Donderdagmiddag 4 februari 2021 13:00 uur – 16:45 uur | 

• Infectieziekten & TB
Prof. dr. Marceline Tutu- van Furth, Dr. Martijn van der Kuip, Prof. Dr. Michael Boele van Hensbroek

Vrijdagochtend 5 februari 2021 8:30 uur – 13:00 uur |

• (onder) Voeding, Diarree & Chirurgie
Dr. Wieger Voskuijl

Vrijdagmiddag 5 februari 2021 13:00 uur – 16:45 uur | 

• Anemie & Critical Care
Dr. Job Calis & Dr. Tessa de Baat

Deelname en kosten
De cursus is bedoeld voor arts-assistenten kindergeneeskunde, kinderartsen en arts-assistenten AIGT (Arts Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde). De kosten voor de cursus bedragen 200 euro voor AIOS en 400 euro voor kinderartsen

Aanmelden
Er zijn nog een paar plekken beschikbaar. Stuur een mail naar Nina Meels om je aan te melden: globalchildhealth@amsterdamumc.nl

Accreditatie 
Accreditatie wordt bij de NVK aangevraagd. Uw accreditatie-punten worden
door ons in GAIA verwerkt.

Vragen?
Stuur een mailtje naar Nina Meels; globalchildhealth@amsterdamumc.nl