Binnen het Emma Kinderziekenhuis richt het Amsterdam Centre for Global Child Health (ACGCH) zich onder leiding van professor Michael Boele van Hensbroek op training, onderzoek en klinische ondersteuning op het gebied van internationale kindergeneeskunde. Zo wordt in Nederland jaarlijks voor kinderartsen en Tropenartsen in opleiding de cursus Tropical Paediatrics and Child Health georganiseerd, worden promovendi en medische studenten begeleid, en wordt er geparticipeerd in het Geneeskunde onderwijs in hetAcademisch Medisch Centrum. De onderzoeksprojecten van de Global Child Health Group zijn met name gericht op coma & convulsies, ernstige anemie, koorts, acute ziekte en ondervoeding, malaria, HIV, en Nodding syndrome.

Binnen Europa werkt de groep samen met de Liverpool School of Tropical Medicine. Daarbuiten werken wij samen met partners in: The Hospital for Sick Children ‘Sickkids’ in Toronto, de University of Washington in Seattle, de College of Medicine in Malawi, University of Juba in Zuid Sudan en KEMRI/Wellcome Trust in Kenia.

Daarnaast participeert het ACGCH in de opleiding van kinderartsen in een zich snel uitbreidend netwerk in Malawi, Marokko, Haiti, Indonesië en Suriname.